Mitä huomioida työsuhdepolkupyörän lukon valinnassa?

Pyorä lukittuna oikein telineeseen kadun varressa

Polkupyörän lukko on tärkeä varuste työsuhdepyörääsi. Kun sinulla on hyvä laadukas lukko, voit turvallisin mielin jättää pyöräsi työpäivän ajaksi parkkiin.

Polkupyörän lukkoja on moneen lähtöön. Ne eroavat toisistaan niin turvatasojen kuin mallienkin suhteen. Polkupyörän lukkojen turvataso luokitellaan asteikolla 110. Mitä korkeampi lukon turvataso, sitä työläämpi lukko on murtaa. Suosittelemme työsuhdepolkupyörissä käytettäväksi turvatason 7. tai sitä korkeamman turvatason lukkoa.

Oikein käytettynä polkupyörän lukko ehkäisee varkauksia

Lukon laadun ja turvatason lisäksi varkauksien ehkäisemisessä olennaista on, että polkupyörä lukitaan oikein. Suosittelemme noudattamaan tätä keskeistä ohjetta pyörän lukitsemiseen liittyen herkeämättä: Pidä polkupyörä aina lukittuna, kun et polje sillä.

Huomio myös, että pyörä kannattaa aina lukita mahdollisimman näkyvälle paikalle ja ottaa kaikki helposti irtoavat lisävarusteet mukaan. Pyörä on hyvä lukita johonkin kiinteään telineeseen tai tolppaan. Tällöin varas ei saa kannettua pyörää pois. Polkupyörä tulee lukita aina rungosta ja taka- tai eturenkaan ympäri.

Polkupyörän lukkomalleja on moneen lähtöön

Tutustu erilaisiiin lukkomalleihin, niiden ominaisuuksiin ja vinkkeihimme siitä, minkälainen lukko työsuhdepyörään kannattaa hankkia.

 

Oranssi Kryptoniten taittolukko lukittuna kiinni harmaan työsuhdenpolkupyörän rungossa.
Taittolukot, kuten Kryptoniten Evolution 790 (turvataso 7/10), saa taitettua kätevästi kasaan ja kuljetettua mukana.

Taittolukko

Tämä lukko on sinulle, joka haluat nopean ja helposti mukana kulkevan pyöränlukon.

Taittolukko mahtuu pieneen tilaan. Lukkoa voi kuljettaa mukana sen omassa runkoon kiinni tulevassa telineessä tai sen voi sujauttaa reppuun tai pyörälaukkuun. Taittolukko taittuu kätevästi ja nopeasti kasaan.

Taittolukolla pyörä kannattaa lukita rungosta ja takapyörästä kiinni johonkin kiinteään telineeseen tai tolppaan. Taittolukko on helppo käytttää ja kuljettaa mukana. Taittolukon murtovarmuus on hyvä, mutta ei niin hyvä kuin parhailla U-lukoilla.

 

Ketjulukko

Ketjulukolla voit lukita pyörän helposti kiinteään telineeseen tai tolppaan. Ketjulukon kanssa löydät kätevästi paikan, johon lukita pyöräsi. Ketjulukko antaa U-lukkoa enemmän mahdollisuuksia lukitsemiseen, koska se on pidempi ja taipuisampi, mutta on U-lukkoa raskaampi.

Ketjulukon kuljetat mukanasi repussa tai pyörälaukussa, voit myös pyörästä riippuen kiinnittää sen pyöräsi tavaratelineeseen tai pyörään.

Paksu ketjulukko on vaikea murtaa tai katkaista. Tämän vuoksi ketjulukon paksuuteen kannattaa panostaa riittävän turvallisuuden takaamiseksi. Ketjulukolla pyörä kannattaa lukita rungosta ja takapyörästä kiinni johonkin kiinteään telineeseen tai tolppaan.

Paksu musta ketjulukko kiinnitettynä polkupyörän rungon ja takapyörän ympäri.
Paksun ketjulukon, kuten Kryptoniten Evolution Series 4 1090 (turvataso 8/10), murtaminen on erittäin haastavaa.
U-muotoinen lukko lukittuna tukevasti työsuhdepolkupyörän rungossa ja takapyörässä.
U-muotoinen karkaistusta teräksestä valmistettu polkupyörän lukko on turvallisin lukkomalli.

Tästä löydät juuri sinulle sopivan Kryptoniten U-lukko työsuhdepyörääsi:

Kryptonite U-Lukko Evolution STD (turvataso 7/10)
Kryptonite U-Lukko Evolution Series 4 (turvataso 8/10)
Kryptonite U-Lukko New York STD (turvataso 9/10)
Kryptonite U-Lukko ja vaijeri EVO Mini7 (turvataso 7/10)

U-lukko

U-lukko on turvallisin tapa suojata pyöräsi varkailta. Lukon karkaistua teräskaarta on vaikea murtaa tai katkaista ja sen lukkopesää on vaikea rikkoa. U-lukolla pyörä kannattaa lukita kiinni johonkin kiinteään. Lukko kannattaa laittaa myös sekä rungon että takapyörän ympäri, jos se on mahdollista. U-lukko ei ole niin pitkä kuin taitto- tai ketjulukko, mikä rajaa lukitsemismahdollisuuksia.

U-lukkoa voit kuljettaa lukon mukana tulevassa telineessä, tai se kulkee tarvittaessa mukana myös repussa tai pyörälaukussa. Varmista, että pyörässä on riittävä tila kuljetustelineelle.

 

Pyöränlukitsemisen tarkistuslista:

  • Lukitse pyöräsi hyvin valaistulle alueelle ja alueelle missä liikkuu paljon
    ihmisiä
  • Lukitse pyöräsi aina kiinteään telineeseen tai rakenteeseen
  • Ota mukaasi kaikki helposti irtoavat lisävarusteet. Jos käytät sähköpyörää, jossa on ulkoinen akku, kannattaa akku ottaa mukaasi
  • Lukitse pyörä aina rungon ja etu tai takapyörän ympäri
  • Aseta lukkon avainreikä alas päin niin lukkoa on vaikeampi tiirikoida
Infograafi, joka havainnollistaa, kuinka polkupyörän lukko parhaiten ehkäisee varkauksia.
Polkupyörän lukko on yksi tärkeimmistä työsuhdepyörän varusteista. Pyörä on syytä lukita oikein sekä pitää lukittuna aina, missä tahansa säilytätkään sitä.

Tutustu kumppaniliikkeidemme lukkotarjontaan. He auttavat mielellään tarpeitasi vastaavan lukon valitsemisessa.